Nieuws
Kwaliteitshandboek industrieel ingenieurs levert opleidingscentrum topcertificaat op
- 08/06/17
- Posted by: IKMW
- Category: Algemeen
Met de hulp en het advies van industrieel ingenieurs Joris Santermans en Kris Ulenaers heeft het Instituut voor Kwaliteits- en Managementwetenschappen (IKMW) in Bocholt, als eerste in de Benelux, een (top)certificering voor een van haar opleidingen beet. De opdracht kaderde in het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs.
Via het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor Ingenieurs (PION) kunnen jonge ingenieurs een eerste werkervaring opdoen, hun profiel versterken en hun carrièrekansen een boost geven. “Deelnemers kunnen inspelen op eigen interesses en zélf kiezen welke vaardigheden ze nog willen trainen. De projecten zijn steeds gericht op innovatie”, zegt Karine Evers die het interuniversitaire programma aan de UHasselt coördineert. PION is een samenwerking met VLAIO (Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen).
Eerste in de Benelux
Voor hun PION-project rond proces- en kwaliteitsverbetering trokken industrieel ingenieurs Joris Santermans en Kris Ulenaers naar het IKMW (Instituut voor Kwaliteits- en Managementwetenschappen), een opleidingscentrum voor de industrie. Ze verdiepten zich in ‘Six Sigma’ – een verzameling van kwaliteitsmanagementmethoden en -structuren om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Om expert te worden in deze methoden kan je bij het IKMW opleidingen volgen op verschillende niveaus (van Yellow Belt t.e.m. Champion).De twee afgestudeerde masterstudenten stelden een kwaliteitshandboek op voor de Black Belt-opleiding. Niet zonder succes, want de IKMW-opleiding Six Sigma Black Belt werd onder meer dankzij dat handboek als eerste in de Benelux gecertificeerd volgens de zgn. ISO 13053 1&2-norm.
Speedsollicitatie
IKMW kreeg het certificaat op 19 mei uitgereikt op campus Diepenbeek, in aanwezigheid van Joris Santermans en Kris Ulenaers. “Dankzij dit innovatieproject kregen we de kans om op korte tijd véél ervaring op te doen in verschillende bedrijven en sectoren. Een speedsollicitatie, zeg maar”, aldus de studenten.