LinkedIn:

robertthonissen

Telefoon:

+32 474/463600

Adres:

Elzenstraat 44
3950 Bocholt, België

Over Robert Thonissen

Robert Thonissen richte IKMW op in 2011 toen hij ontdekte dat er een nood was aan kwalitatieve gecertificeerde opleidingen in Limburg en omstreken. Door zijn kennis van alles wat te maken heeft met kwaliteit en procesverbetering gecombineerd met zijn uitgebreid netwerk in de Europese industrie, verruimde IKMW zijn werkgebied al gauw buiten de Belgische grenzen. Robert is de gedreven kracht van IKMW die een hoog opleidingsniveau van elke cursist nastreeft.

Robert studeerde af als Industrieel Ingenieur Chemie specialisatie Voeding en Landbouw chemie aan de KIHL te Hasselt.
Daarna heeft hij een postgraduaat Master in Total Quality Management behaald aan het PUC te Diepenbeek.
Phd Quality Management aan de Universiteit van Bradford UK met als onderzoek het meten van de efficiëntie van Trainingsprogramma´s.
Maar daarboven heeft hij de mogelijk gehad om 25 jaar aan de beste Universiteit ter wereld te mogen studeren namelijk Ford Motor Company, waar hij meerdere diploma’s behaalde van Engineering Quality Improvement tot Ford Technical Education Program en niet vergeten alle mogelijke graden in het 6- Sigma Programma van Blackbelt tot Master Blackbelt en Sensei.In de periode voor Ford heb ik ervaring opgedaan als Quality Manager in de Wapenindustrie, Textiel en Meubelindustrie.

Bij Ford ben ik opgegroeid van Supervisor in Lak tot Interne Consultant van kwaliteitstechnieken en was ik wereldwijd verantwoordelijk voor het FMEA proces in Ontwikkeling en Productie omgeving.
Van 2000 tot 2003 was ik Manager van het Education Program voor alle Suppliers in Europa. Hier heb ik dan ook mijn netwerk kunnen uitbouwen waar IKMW tot heden gebruik van kan maken.
Van 2003 tot 2008 beklede ik de functie van Manager Lean Learning Academy en Quality Academy met als doel de implementatie van deze technieken in alle Ford Assembly en Motorenfabrieken.
Van 2008 tot sluiting van Ford was ik verantwoordelijk voor de implementatie van het Global Ford Production Improvement Program in alle Stamping fabrieken en Truckplants (Europa).