LinkedIn:

patrickput

Over Patrick Put

Patrick werkte tijdens zijn carrière bij verschillende internationale bedrijven waaronder: Lemmerz , Yamauchi , Neste Chemicals en Ford Genk. Hierbij leerde hij in de diverse functies zowel kwaliteitszorg, productiesystemen als het werken met mensen uit verschillende culturen en diverse achtergronden kennen. Als gecertificeerde blackbelt werkte hij diverse projecten uit bij Ford Genk.

Parallel aan zijn professionele loopbaan, sleutelde Patrick ook aan zijn persoonlijke ontwikkeling en verdiepte zich in de evolutiepsychologie en duurzaamheid. Gedurende 14 jaar heeft hij deze materie vol passie gedoceerd en mensen begeleid op hun levenspad.
Na de sluiting van Ford Genk, combineerde hij beide werelden. Dit maakt hem tot de ideale begeleider van bedrijven die hun teamwerk een boost willen geven of hun bedrijf willen voorbereiden op de toekomst. Zijn werkwijze is aanstekelijk enthousiast; zijn inzichten zijn verbazend vernieuwend; cursisten kijken verlangend uit naar de magische oefeningen die hij telkens uit zijn toverhoed haalt en het beste in hen naar boven weet te halen. Zijn visie op people, profit en planet vormt hierbij een fundamentele basis en maakt hem tot ideale spreker voor bedrijven, groepen en organisaties.

Voor IKMW neemt hij de vorming van people skills, leadership modules en alles wat te maken heeft met contacten tussen mens en bedrijf op zich.

Patrick achieved a bachelor in automatisation and process control at TIB. He followed different courses of which the integral evolution psychology the most important is for his coaching and HR-advice capacities.
– time management (1996 )
– business leadership ( 1996 )
– brand management  (1998 )
– FMEA ( 2004 )
– Black Belt ( 2014 )

De rode draad door het professionele leven van Patrick is: kwaliteit. Hij startte zijn carrière op de kwaliteitsafdeling bij Lemmerz Aluminiumgieterij te Hoboken in 1988. Vervolgens wisselde hij de Duitse cultuur in voor de Japanse bij Yamauchi corp. te Diepenbeek. Hier leidde hij de productieafdeling en had het magazijnbeheer onder zich. Het was dé opkomst van “KAIZEN” in Europa. De eerste rij.

Deze job werd ingeruild voor een meer technisch gerichte bij Neste Chemicals te Beringen. Hij was verantwoordelijk voor de opstart, projecten en onderhoud m.b.t. de gaschromatografieanalyse. In deze hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor de opstart van de polypropyleen – en poly-ethyleenreactor.

Vanaf 1992 vervoegde hij de ploeg van Ford Genk. Tot 2009 leidde hij de weekendploeg perswerk die, in zijn hoogdagen, tot 115 medewerkers telde. Vanaf 2009 kreeg hij “bodem mondeo” onder zijn hoede. Echter niet voor lang, want hij werd al vlug opgevist om als Q-engineer bodyconstruction te fungeren. Onnodig te melden dat kwaliteit en automotive, hand in hand gaan en dat deze materie er op Ford met de paplepel werd ingegoten. Patrick haalde hierin zijn gecertificeerde blackbelt graad.

Parallel aan zijn professionele loopbaan, werkte Patrick ook aan zijn persoonlijke ontwikkeling en verdiepte zich in de materie van de evolutiepsychologie en duurzaamheid. Gedurende 14 jaar heeft hij deze materie vol passie gedoceerd en mensen begeleid op hun levenspad.

Na de sluiting van Ford Genk, combineerde hij het beste van beide werelden: zijn technisch vernuft met inzichten in de diep menselijke aspecten. Dit maakt hem tot de ideale begeleider van bedrijven die hun teamwerk een boost willen geven of hun bedrijf willen voorbereiden op de toekomst. Zijn werkwijze is aanstekelijk enthousiast; zijn inzichten zijn verbazend en vernieuwend; iedereen kijkt verlangend uit naar de magische oefeningen die hij telkens uit zijn toverhoed haalt en steeds het beste in de deelnemers van cursussen naar boven weet te halen. Zijn visie op people, profit en planet vormt hierbij een fundamentele basis en maakt hem tot spreker voor bedrijven, groepen en organisaties.

Voor IKMW neemt hij de vorming van people skills, leadership modules en alles wat te maken heeft met contacten tussen mens en bedrijf op zich.